Sosyal Medya

Güncel

Huffington Post: 'Erdoğan’ın Türkiye’sini NATO’dan atma zamanı geldi’

ABD gazetesi Huffington Post, ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelmesinin ardından Türkiye’nin NATO’dan giderek uzaklaştığını ve İttifakın Türkiye’yi ihraç etme zamanının geldiğini belirtti.



ABD gazetesi Huffington Post, ‘CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın iktidara gelmesinin ardından Türkiye’nin NATO’dan giderek uzaklaÅŸtığını ve Ä°ttifakın Türkiye’yi ihraç etme zamanının geldiÄŸini belirtti.

Huffington Post’ta Stanley Weiss imzasıyla yayınlanan makalede, NATO’nun ‘ittifaka ihanet eden’ bir üyesini ihraç edecek mekanizması bulunmadığı, aksine NATO anlaÅŸmasının 5. Maddesine göre bir NATO üyesine yapılan saldırının tüm üyelere yapılmış sayıldığı ve tüm bu etkenlerin NATO için AÅŸil’in TopuÄŸu’na dönüştüğü kaydedildi.

Türkiye’nin talepleriyle beraber, NATO için 5. Maddeye baÄŸlı olarak ittifakın deÄŸerlerini paylaÅŸmayan ve davranışlarıyla müttefiklerini tehlikeye sürükleyen ‘sorunlu bir üyeyi’ savunma zamanının geldiÄŸi belirtilen makalede ÅŸu ifadeler yer aldı:
 
‘TÃœRKÄ°YE İÇİNDEN ÇIKAMAYACAÄžI SAVAÅžLARA YÖNELDÄ°’
 
“Türkiye yarım yüzyıl boyunca OrtadoÄŸu’da Müslüman çoÄŸunluÄŸa sahip bir ülkenin laik ve demokratik olabileceÄŸini kanıtlayan sadık bir müttefikti ancak Suriye’deki IŞİD’e verdiÄŸi bilinen destekle NATO’daki müttefiklerinden oldukça uzaklaÅŸmış durumda. Recep Tayyip ErdoÄŸan 2003’te iktidara geldiÄŸinden beri Türkiye keskin bir ÅŸekilde otoriterleÅŸti, teröristleri kucaklayarak bölgede tamamlayamayacağı savaÅŸlara yöneldi.
 
IŞİD’le savaÅŸan 25 milyonluk Kürtlerle çatışmalar yükseldi, kasım ayında uçağı düşürülen Rusya ile soÄŸuk savaÅŸ giderek ısınıyor. Åžehirlerinde bombalar patlarken ve sınırları düşmanlarıyla kuÅŸatılırken Türk liderler NATO’dan kayıtsız ÅŸartsız destek talep ediyor.”
 
NATO’nun Türkiye’yi savunmak yerine bu ülkenin Batı’ya yönelik saldırganlıklarını gözden geçirmesi gerektiÄŸi belirtilen makalede, “EÄŸer bu saldırganlıklar yabana atılamayacak boyuttaysa ki kesinlikle öyledir, NATO üst kurulu sürekli saldırgan tavırlarla uluslararası toplumu 3. Dünya Savaşı’na sürüklemeden önce Türkiye’yi resmen ihraç etmeli” denildi.
 

‘KÃœRDÄ°STAN TÃœRKÄ°YE’NÄ°N YERÄ°NÄ° ALABÄ°LÄ°R’

 

Batı’nın müttefikleri 2 yıl önce IŞİD savaşçılarını Kobani’den atmaya çalışırken Türk tanklarının sınırda sessizce beklediÄŸi kaydedilen yazıda, Türkiye’nin IŞİD’le savaşırmış gibi görünürken Suriye’de YPG mevzilerini bombaladığı kaydedilerek ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
“YPG teröristlere karşı ABD ile çok yakın çalıştı…Artık ABD’nin ErdoÄŸan’ın Türkiye’si yerine Kürtleri seçme zamanı geldi. ABD’nin desteÄŸiyle bir Kürt devleti bölgeyi istikrara kavuÅŸturacak deÄŸerli bir bölgesel müttefik olabilir. BaÅŸka bir deyiÅŸle Kürdistan Türkiye’nin eskiden oynadığı rolü üstlenebilir.”
 
Yazının sonunda “NATO AÅŸil’in topuÄŸu olmadan da yapabilir, kendi yararı için Türkiye’yi ittifaktan atma zamanı geldi” denildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.